Asude

Asude Maraş Ağzı ile Hapısa Kahramanmaraş yöresinde yaygın olarak özellikle soğuk kış günlerinde ikram edilen bir tatlıdır. Enerji ve besin değeri açısından oldukça zengin olan bu tatlı yörede sevilerek tüketilmektedir. Malzemeler: 1,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su-süt ka-rışımı, 1,5 su bardağı un- nişas-ta karışımı. Süslemek için; Ce-viz, isteğe göre üzerine tavada eritilmiş tereyağı…. daha fazla oku »

Andız Pekmezi

Andız Pekmezi; Türkiye’de üretilen önemli geleneksel gıdalardan birisi olan pekmez; dut, keçiboynuzu ve üzüm gibi birçok meyveden üretilebilmektedir. Andız (Lat.Juniperusdrupacea) da ülkemizde Toros dağlarında, Kahramanmaraş’ta Andırın ilçesinde yaygın olarak yetişen bir ağaç olup, meyvelerinden bölge çiftçisi tarafından pekmez yapılmaktadır. Andızın meyveleri ekim aylarında olgunlaşır ve ortalama fındık büyüklüğü kadar olurlar. Olgunlaşan bu kozaklar, içerdiği esansiyel… daha fazla oku »

Kenar Çubuğu