Yöresel Yiyecek

Samsa (Yöresel Yiyecek)

Malzemeler: Bastık, ceviz içi (dövülmüş), toz fıstık. Yapılışı: Maraş zahire kültürünün en önemli ürünlerinden biri olan samsanın yapımı için önce bastık yapımını bilmemiz gerekmektedir. Tam olgunlaşmamış üzümler ayıklanır ve yıkanır. Ahşaptan yapılmış sallarda üzümler delikli torbalara konularak ezilir ve suyu alınır. Geniş kaplarda durultulur. Büyük kazanlarda kaynatılarak şerbet hâline getirilir. Şerbet soğuduktan sonra nişasta eklenerek… daha fazla oku »

Bastık (Yöresel Yiyecek)

Geleneksel olarak bağ bozumu aylarında (Eylül-Kasım) bölgede elde edilen üzümün değerlendirilmesi için bağcılık ürünlerinin üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu ürünlerden bir tanesi de bastıktır. Malzemeler; 65 kg üzüm suyu, 2 kg nişasta, 1 kg un Hazırlanışı; Üzümler toplanıp çürük taneler ayrılır. Durultma toprağı ilave edilen üzümler ezilerek durultulur. Elde edilen üzüm suyunun bir kısmında nişasta ve un… daha fazla oku »

Kenar Çubuğu