Asude
Asude Maraş Ağzı ile Hapısa Kahramanmaraş yöresinde yaygın olarak özellikle soğuk kış günlerinde ikram edilen bir tatlıdır. Enerji ve besin değeri açısından oldukça zengin olan bu tatlı yörede sevilerek tüketilmektedir.
Malzemeler: 1,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su-süt ka-rışımı, 1,5 su bardağı un- nişas-ta karışımı. Süslemek için; Ce-viz, isteğe göre üzerine tavada eritilmiş tereyağı.
Yapılışı: Tencereye su-süt karışımı, un-nişasta karışımı, 1 su bardağı şekeri alıp önce un topakları kalmayacak şekil-de iyice karıştırılır. Sonra oca-ğın altını açarak karıştırılma-ya devam edilir. Kaynamaya yakın diğer yarım su bardağı şeker de katılarak karıştırılır. Kaynadıktan sonra tabaklara boşaltılır (Arzu edenler için üzerine yemek kaşığı ile gezdi-rilmiş erimiş tereyağı dökülür) ve üzeri ceviz ile süslenir. Ser-vis için ılık sevenler ılık, soğuk sevenler için soğutularak servis edilebilir.
Kaynakça
Nurhan GEZGİNÇ ile ikili görüşme, 5 Mart 2016.
Naime Gül Menekşe GANİYUSUFOĞLU ile ikili görüşme, 5 Mart 2016.
Yekta Gezginç.
Yorumlar
Yorum yapmak ister misin?